Welkom

 

Geweldig dat je Gent ook een boeiende stad vindt!  Dit vinden wij namelijk ook! Gent is een stad met een veelkleurigheid aan culturen.  Een stad die gastvrij, feestelijk en leergierig is. Een stad die ook open staat voor vele meningen en godsdiensten.  Een stad met een warm hart voor mensen.

We hebben daarom ‘goesting’ gekregen om met verschillende kerken en organisaties samen een site op te bouwen die een overzicht biedt aan plaatsen en evenementen in GENT waar mensen samenkomen en elkaar helpen vanuit de inspiratie van  Jezus en het christelijk geloof.

Alle kerken en organisaties die je hier vindt zijn heel erg verschillend, maar hebben naast hun locatie in en rond GENT ook nog gemeen dat ze Jezus Christus centraal stellen in hun identiteit en werking.

We geloven allemaal dat Gent nog bruisender wordt als Jezus woorden en daden meer  impact mogen hebben in onze stad.  We dromen ervan dat dezelfde liefde die Jezus had voor mensen, ook in Gent aanwezig mag zijn.  We zijn er van overtuigd dat Jezus alle mensen, zonder uitzondering, liefheeft en  wil uitnodigen Hem te leren kennen.  Jezus is voor ons geen mythisch figuur of sprookje, maar een man die 2000 jaar geleden leefde in Israël en de liefde die God voor mensen heeft toonde.  Tegelijk leeft Hij ook nog vandaag.  Zijn lege graf betekende Zijn overwinning over de dood en drijft miljoenen mensen ook vandaag nog om Hem te volgen.

Hopelijk vind je een gepaste plek  waar  je met je  vragen, behoeften of noden terecht kunt.  Maak zeker gebruik van het contactformulier als iets niet duidelijk is of er meer vragen zijn. 

Een hartelijke groet,

namens de evangelisch-christelijke gemeenschappen in en rond Gent.